Ünnep

Címkék: agymenés elmélkedés csimborasszó

2008.12.07. 10:01

 

Tegnap megérkezett a Mikulás ! TRL2.TV/View/ - ahogyan a hírekben is láthatjuk..

       Már csak pár nap és talán megérkeznek a Lánchíhdra a piros kamionok biztos jeleként annak hogy itt a karácsony. Arra az üdítő gyártó cégre utalok akinek piros volt a marketing színe, tehát évekkel ezelőtt önkényesen pirosba öltözette a mikulást is..  Ahogyan a kis karácsonyi bódék manapság a legnagyobb bizonyosságok az ünnep közeledtének, úgy a virágüzletek megelőzvén még a karácsonyi vásárokat is, már november elején piros zöldre festették a kirakatokat.. én mégis attól tartok idén sem lesz csoda... persze gondolná az ember miért törődjek mással, nem az én dolgom stb.. én csak szomorú vagyok.. ahogyan idén sem az lesz a hír hogy összességében több ezer négyzetkilóméterrel nőtt az esőerdők kiterjedése az egyenlítő vonalában, úgy idén is többet fognak költeni a családok  karácsonykor, ami egy ilyen - gazdasági recesszióból kifelé lábaló világban rengeteg embernek remek hír ugye és örülnöm kéne hogy hát akkor a magyar háztartások milyen remek helyzetben vannak.. de mégsem örülök. Sokan a megtakarításaikat élik fel, de engem nem ez érdekel !!

Visszaemlékezve gyermekkoromra összeszorul a gyomrom mikor eszembe jut az osztályban mekkora kegyetlenséggel boncolgattuk egymás karácsonyi ajándékai és persze aki nem kapott legalább egy 486-os számítógépet az jobban tette ha meghúzta magát.. 

Forraltbor illat, mézeskalács és fenyőfa... mintha rómában lennénk és mi, a plebs, homályos szemmel már csak zombi vásárlóerő vagyunk ebben a bűzölgő, kimért piacgazdaságban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ezaza.blog.hu/api/trackback/id/tr95808852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása